В великопостные дни пролайферы присоединяют к ежедневному правилу молитву за жизнь

Молитву «40 дней за жизнь» вот уже 5-й год подряд присоединяют к ежедневному великопостному молитвенному правилу защитники нерождённых детей.   Участие в молитве предполагает ежедневное чтение канона или молитв из «Последования покаянного молебна ко Господу Богу, Пресвятой Владычице Богородице и святым мученикам 14 тысячам младенцам Христа ради в Вифлееме от Ирода избиенным», текст которого был разработан Синодальным отделом по благотворительности и социальному служению РПЦ.

«Ибо, где двое или трое собраны во имя Мое, там Я посреди них (Матфея 18:19,20)» — говорится в Евангелии. Общая молитва на протяжении самого ответственного периода года для православных христиан призвана способствовать укреплению веры, сил, единодушия и надежды.

 

Молитва

Господи, Иисусе Христе, Сыне Божий, Источниче жизни и безсмертия, пришедый в мир грешныя спасти! Нас ради человек и нашего ради спасения вочеловечивыйся и родитися изволивый от Приснодевы Марии, злобу мира людскаго от младых лет извЕдый, и мученичество младенцев Вифлеемских, за Тебя умерщвленных, благословивый, и кровь их неповинную основанием Церкве святых явивый! Сам убо, Господи, Спасителю наш, призри на нас грешных и недостойных рабов Твоих, выю сердца и телесе пред величеством славы Твоея приклонивших.

Согрешихом, беззаконновахом, неправдовахом пред Тобою, но да не яростию Твоею обличиши нас, ниже гневом Твоим накажеши нас. Тебе Единому согрешихом, но Тебе Единому и покланяемся и сокрушенным сердцем, яко жертву чистую, исповедание Тебе приносим:

Прости, Благоутробне Господи, нас, возлюбивших страсти более закона Твоего, поправших заповеди Твоя и в безумии убивавших детей своих не родившихся, иных к сему смертному греху подвигавших или преступному их намерению не возбранивших.

Вемы, яко достойны есмы огня геенскаго и вечныя муки, но к безмерному человеколюбию Твоему взываем, Господи; призри на искреннее раскаяние наше, приими сердце, сокрушенное безмерною тяжестию содеяннаго, да победит множество щедрот Твоих грехов наших лукавое соборище. Имамы, Господи, Человеколюбия Твоего образ: разбойника, мытаря, блудницу, блуднаго сына, иже вси паче нас в покаянии благоискусствующе, в Небесное Царство предвзыдоша. С ними же убо и ны, исповедающихся и припадающих Ти, приими, Владыко.

Избави нас от належащаго и праведнаго Твоего прещения, губительства, труса, потопа, огня, меча, нашествия иноплеменных и междоусобныя брани, и от всякия смертоносныя язвы.

Призри, всесильне Господи, на землю нашу и на люди Твоя: вразуми творящих беззакония, возсияй истиною Твоею в сердцах заблудших и во тьме пребывающих братий, сестер и чад наших; разум матерей, приносящих своих чад не родившихся в жертву беззаконную дьяволу, просвети, руку врача-детоубийцы удержи, всесильною десницею Твоею пресеки Иродово кровавое беззаконие, на земли нашей творимое.

Многомилостиве и долготерпеливе Господи, Иисусе Христе, Боже наш, не хотяй смерти грешников, даруй и нам время на покаяние, яко да и настоящих зол, и будущих вечных мук свободимся, молитвами святых мучеников младенцев Вифлеемских, ходатайством Пресвятыя Владычицы нашея Богородицы, благодатию и человеколюбием Безначального Твоего Отца, с Нимже благословен еси, со Пресвятым, и Благим и Животворящим Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков.

Молитва 2 (молитва защитника жизни)

Господи Иисусе Христе, научи мя без осуждения молитися о совершающих и имущих намерение совершити тяжкий грех детоубийства.

Молю Тя, да обратятся к Тебе, Источнику жизни, вси, иже от неразумия, отчаяния и от науки злы соделашася противницы жизни человеческия.

Отверзи им очи, да узрят, умудри их сердца, да уведят и разум их просвети, да уразумеют в чаде, во утробе матернем сущем человека, Тобою сотвореннаго и Тобою возлюбленнаго.

Молю Тя, аще кто от сродников моих содела или помысли соделати грех детоубийства, остави ему и приими во Царствие Твое.

Помилуй языки, иже грех сей посреде себе попустившия, просвети их светом Твоего Евангелия, даждь им время покаятися и не наведи на них праведнаго Твоего воздаяния.

Молю Тя, о Христе мой, даже до смерти род человеческий возлюбивый, да будет всякое чадо, зачатое во утробе, от родителей своих возлюблено, и да вкупе славят Тя со безначальным Твоим Отцем и Святым Животворящим Твоим Духом ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Рубрики: Защита жизни, Помощь женщинам
Рейтинг@Mail.ru Яндекс.Метрика Яндекс цитирования
© 2017 Пролайф Беларусь. Все права защищены. XHTML / CSS Valid.
Разработано учреждением "Доброжитие"